“Schatje, hoe laat ben je thuis? Ben je al bijna klaar met shoppen?” “Jazeker! Ik heb een paar leuke dingen gescoord”. “Toch geen schoenen hé?”. Je durft bijna geen antwoord te geven. Een zachte ‘ja’ rolt over je lippen en je hoort hem aan de andere kant van de lijn zuchten. “Je hebt al zóvéél schoenen! Jammer van het geld”. Jammer van het geld? Helemaal niet! Dit is een kwestie van investeren. Mannen, ze snappen er ook niets van.

Dat koopgedrag van mannen en vrouwen van elkaar verschilt, hoeven wij jou niet te vertellen. Waar vrouwen schoenen kopen omdat ze het ‘leuk’ vinden, kopen mannen ze omdat ze schoenen ‘nodig’ hebben. Bijvoorbeeld als de zool van de huidige schoen één grote gatenkaas is of als ze een feest hebben met een bepaalde dresscode. Toch zien we een lichte verschuiving en worden onze vermoedens door onderzoek bevestigd: schoenen zijn steeds belangrijker als modeaccessoire. Ja dames, óók bij heren.


Schoenen kopen steeds belangrijker

Europeanen vinden schoenen een erg belangrijk onderdeel van de totale outfit. 88% zegt zelfs meer dan €200,- uit te willen geven bij een impulsaankoop. Daarnaast worden we steeds bewuster van de schoenverzorging – we gaan beter voor onze stappers zorgen met de juiste middelen, zodat wij langer van de schoenen kunnen genieten. Ook de heren gaan mee in deze trend: 75% van het Nederlands mannelijk schoon geeft aan voor hun schoenen te zorgen.

high heels

Bron: Womaninlaw.com 


Dus jij dacht dat jij – als vrouw – veel online shopte…

Je zult er misschien raar van opkijken, maar de man koopt vaker schoenen online dan de vrouw. Come again? Ja, het is echt waar. Maar liefst 55% van de Nederlandse mannen shopt schoenen online – tegenover 45% van de Nederlandse vrouwen. Wauw!


Mannen zien ons het liefst lopen op…

Verrassing: hoge hakken. Tsja, een voorspelbare uitslag als je het ons vraagt. Hoge hakken maken jou – volgens de man – verleidelijk. Daar denken wij vrouwen anders over, blijkt uit de resultaten van het onderzoek: wij vinden het fijnst om op enkellaarsjes rond te lopen.

Twee derde van alle ondervraagde vrouwen geeft aan enkellaarsjes aan te hebben geschaft. Daarnaast houden we van veel comfort en kiezen we ook regelmatig voor modieuze sneakers. Dit is de top 3 van meest favoriete schoenen van de vrouwen:

1. Enkellaarsjes

2. Hoge hakken

3. Modieuze sneakers

ankle boot

Bron: T-shirtseller.com 


Maar hoe zit dat nou vice versa? Mannen, opgelet (gratis tip!): wij houden van casual, chique modellen, stijlvolle sneakers en ook van – ja, ja – een paar stoere boots. De Nederlandse man geeft gehoor aan onze gebeden en zet daarom dezelfde schoenen in zijn eigen top 3.


Wij zijn benieuwd…

Welke schoenen zijn jouw favoriet?Ook interessant

Puma Basket Heart sneakers: hot & happening!
Het jaar van de blokhak
Trend report: Sweaterdress
Begin 2017 goed: onze selectie NYE party’s en tips
Modekleuren lente en zomer 2017

Recente berichten

How to: Zo creëer je de perfecte garderobe in 8 stappen
Van modeblunder naar trend: SOCKS AND SLIDES
20 highlights Milaan/Parijs/Londen Fashionweek HW 17/18
Vaderdag: 10 last minute cadeautips
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst in te loggen.
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.