Ripped jeans zijn niet zomaar een nieuwe trend maar een trend die telkens in blijft, ieder seizoen weer. De stoere versleten ripped jeans blijft populair! Toch krijgen vrouwen die de jeans dragen vaak de opmerkingen: ‘Ben je gevallen?’ ‘Heb je een oude jeans uit de kast getrokken?’ en ‘Kun je geen normale broek meer betalen?’. Terwijl een broek met gaten juist super hip is en veel wordt gedragen, ook door de sterren!


how to ripped jeans


Zelf je eigen ripped jeans maken!

Sommige ripped jeans zijn erg duur en waarom zou je betalen voor een broek met gaten? Een oplossing kan zijn om je eigen ripped jeans te maken! Het is super simpel en ook nog eens hartstikke leuk om te doen! Jouw eigen ripped jeans wordt hierdoor ook uniek. In de onderstaande stappen zullen wij jou uit gaan leggen hoe jij jouw eigen ripped jeans kan maken:


Stap 1. Kies jouw jeans uit. 

De eerste stap is natuurlijk het uitkiezen van de jeans. Dit is de basis. Je kan zelf kiezen welke stijl jeans je kiest. Een skinny of boyfriend bijvoorbeeld. Ook kan je zelf de kleur uitkiezen, zwart, wit of blauw. Je kunt er speciaal voor kiezen om een nieuwe jeans te kopen die je gaat bewerken, of om een jeans uit jouw eigen kledingkast te pimpen. Wil je een ripped jeans met bleek vlakken? Dit krijg je door jouw jeans te wassen in warm water met een beetje bleek, of door verdund bleekmiddel in vlekken op je broek te verspreiden.   


Stap 2. Pak een schuurpapier en een schaar/stanleymes. 

Om de jeans de ripped look te geven ga je eerst te werk met schuurpapier en een schaar, dus zorg ervoor dat je deze in de aanslag hebt. Met de schaar of het stanleymes kan je gaten naar keuze maken. Let er wel op dat je iets van karton of hout in de broekspijp doet want anders beschadig je ook meteen de achterkant!   

ripped jeans met schaar


Stap 3. Markeer de plekken die je wilt ‘beschadigen’ 

Gebruik hiervoor een pen, krijt of een veiligheidsspeld zodat je precies kunt aangeven waar jij de scheuren of beschadigde plekken op de jeans wilt hebben. Je kunt eventueel ook een liniaal gebruiken om de plekken goed recht te markeren. 


Stap 4. Begin met het beschadigen van de jeans 

Leg de jeans plat op bijvoorbeeld een tafel en zorg ervoor dat er karton of een plankje hout in de broekspijpen ligt. Begin met het wrijven van het schuurpapier over de gemarkeerde gebieden. Dit doe je totdat de jeans dun begint te worden en er versleten uitziet. Het is afhankelijk van de dikte van je jeans hoe lang dit proces duurt. 

ripped jeans beschadigingen


Stap 5. Begin met het maken van de gaten 

Wanneer je klaar bent met het schuurpapier kan je een schaar of stanleymes gebruiken om de gaten te maken. Probeer horizontaal te knippen. Met behulp van een pincet kan je wat draden uit de spijkerbroek trekken zodat de gaten rafelig worden. Dit doe je net zo lang tot je helemaal tevreden bent met je nieuwe jeans.


Het resultaat: jouw zelfgemaakte ripped jeans!

Heb je flink aan je oude spijkerbroek geschuurd en is het nu een geweldige ripped jeans geworden? Dan is het tijd om te stoppen met pulken en tijd om je nieuwe jeans te showen. Je eigen diy ripped jeans is klaar! Heb jij een eigen jeans bewerkt tot een ripped jeans? Stuur ons dan een foto, wij zijn erg benieuwd naar het resultaat!

ripped jeans diy Ook interessant

How to: schoenen inlopen, zó doe je dat!
Hot: urban streetwear voor dames en heren
Brede blokhakken, grove zolen en tandwiel profielen
Dé verklaring voor jouw schoenenverslaving
Sneaker trends door de jaren heen!

Recente berichten

How to: Zo creëer je de perfecte garderobe in 8 stappen
Van modeblunder naar trend: SOCKS AND SLIDES
20 highlights Milaan/Parijs/Londen Fashionweek HW 17/18
Vaderdag: 10 last minute cadeautips
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst in te loggen.
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.