Gisteren schreef ik een blog voor mannen over vrouwen. En daarin stond dat wij – vrouwen – van schoenen houden en dat zij – mannen – ons daar altijd blij mee maken. Nou, het is ook nog eens door een Amerikaans wetenschappelijk bewezen dat wij gek, maar dan ook echt GEK zijn op schoenen. Schoenen zijn favoriet, blijkt uit de resultaten. Zelfs mannen moeten soms wijken voor onze schoenenliefde.

Ons hart gaat snel kloppen bij het zien van schoenen en bereikt een sportief hoogtepunt als we de schoenen vinden die we zoeken. We zien schoenen niet als ‘gewoon kledingstukken’, maar wij houden van onze schoenen. Vrouwen gaan ver als het om hun schoenen gaat: ze gaan zelfs onder het mes (!) om hun favoriete high heels te kunnen dragen. Dit zijn de resultaten van een Amerikaans onderzoek, waarbij 1.000 vrouwen tussen de 35 en 44 jaar zijn ondervraagd, middels een enquête, door Shoebuy.com. 

En mannen hebben het er maar moeilijk mee. Tot mijn grote verbazing (en waarschijnlijk ook dat van vele anderen) gaf 20% van de ondervraagden toe dat ze meer opgewonden raken van een paar nieuwe stappers dan van hun liefde. Ja, dat lees je goed. Daarbij worden partners nauwelijks op de hoogte gesteld van het bedrag van de gekochte schoenen – de helft liegt over het gespendeerde geld als ernaar gevraagd wordt. Wauw, pretty shocking.

Waarom high heels favoriet zijn

Een kwart van alle ondervraagden draagt enkel high heels. Pijn? Dat houdt hen niet tegen. Zij stappen fier door ondanks de protesterende pijn in voeten. En waarom? High heels verhogen letterlijk je status doordat je langer lijkt. Van oudsher zijn hoge hakken een teken van macht en rijkdom: vroeger droegen alleen de rijke klassen hoge hakken. Armen droegen enkel praktische schoenen, omdat zij moesten werken. 

Als je hoge hakken draagt, verandert je houding en lijk je zelfverzekerder en sexy’er. Je bekken kantelen waardoor je billen automatisch omhoog worden geduwd. Je borsten steken naar voren omdat je op high heels wordt gedwongen rechtop te lopen. En – niet geheel onbelangrijk – hoge hakken trainen als het ware de bekkenbodemspieren.

Kortom, high heels zijn musthaves en je vind ze hier! Kun jij je vinden in de resultaten van het onderzoek?Ook interessant

Wingtips schoenen met perforaties: we love brogues
Welcome to the jungle: animalprints
Op je paasbest: deze schoenen zijn on-trend
Get the Ibiza/Boho look!
Red alert: rode sneakertrend

Recente berichten

How to: Zo creëer je de perfecte garderobe in 8 stappen
Van modeblunder naar trend: SOCKS AND SLIDES
20 highlights Milaan/Parijs/Londen Fashionweek HW 17/18
Vaderdag: 10 last minute cadeautips
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst in te loggen.
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.