Sneakers zijn leuk, stijlvol en lopen vooral érg lekker. Maar daarmee vertel ik natuurlijk niets nieuws. Iedereen draagt sneakers, van allerlei merken en in vele verschillende modellen. Denk aan de tijdloze All Stars van Converse, nog steeds zijn ze populair. Een statement met een paar nieuwe sneakers maak je allang niet meer, toch kun je er je eigen draai aan geven door je veters op een unieke manier te strikken. Wij geven je 7 (!) unieke manieren om je veters te strikken.

shoelaces strikken


How to: je veters op een unieke manier strikken

Normaal gesproken besteed je weinig aandacht aan het strikken van je veters, een dubbele strike en klaar. Niet iedereen zal zich kunnen vinden in deze blog, want er is enige handigheid voor nodig. Wie een beetje van afwisseling houdt, een keer iets anders wil of gewoon lekker creatief is, is hier met deze DIY helemaal op de juiste plaats. En het leukste van alles is: het kost maximaal vijf minuten van je tijd om één van deze DIY’s uit te voeren. Let’s do this!  

Hoe wil je je veters strikken? (klik)

- Veters strikken als Checkerboard / Schaakbord

- Veters strikken als Spiderweb / Spinnenweb

- Veters strikken op de Knotted / knopen wijze

- Veters strikken op de Doubleback wijze

- Veters strikken op de Twistie wijze

- Veters strikken als Lattice / Raster

- Veters strikken als Ladder




- Het schaakbord

In het onderstaande filmpje kun je precies zien hoe je de ‘Checkerboard’ strikt. Je werkt voor deze look met twee kleuren veters voor het juiste effect.

Stap 1: Pak de eerste veter en stop die in de onderste veterogen. Eén kant van de veter verstop je in de schoen zelf en met de andere lange kant van de veter ga je strikken.

Stap 2: Haal de lange kant van de veter door het veteroog aan de andere kant, bovenlangs. Vervolgens haal je de veter door het oog nét daarboven, onderlangs. Dan haal je de veter door het veteroog aan de andere kant, bovenlangs, en ga zo maar verder.

Stap 3: Wanneer je de schoen helemaal gestrikt hebt, verstop je de rest van de veter die je nog over hebt in de schoen. Je kunt na deze stap ook stoppen, voor een simpele look. Wil je gaan voor een iets gecompliceerdere look? Ga dan verder naar stap 4.

Stap 4: Pak de tweede veter en begin onderaan. Je strikt wederom met één kant van de veter. Haal de tweede veter eerst onderlangs de eerste veter, dan bovenlangs, dan onderlangs, etc.

Stap 5: Bovenin hoor je zo uit te komen, dat je de tweede veter door kunt halen op dezelfde manier naar beneden. En wanneer je dan eenmaal weer beneden bent, geldt dit ook voor de weg naar boven.

Stap 6: Uiteindelijk wanneer je vijf keer de veters doorgehaald hebt op deze manier, kom je bovenaan de schoen terecht. Verstop beide kanten van de veter die je overhebt in de schoen, en voilá, een schaakbord op je schoen!


- Het spinnenweb 

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de ‘Spiderweb’ strikt. Het lijkt ontzettend ingewikkeld, maar dat valt best wel mee. Let’s go!

Stap 1: Steek de veter door de het tweede paar veterogen vanaf de neus zo, dat de veter buiten van de sneaker eindigt. Let op dat de veter een gelijke lengte heeft aan beide kanten.

Stap 2: Zak met de veter één veteroog naar beneden en steek de veter erdoor heen, bovenlangs. Doe dit aan beide kanten. De veter eindigt nu aan de binnenkant van de sneaker.

Stap 3: Kruis de veter onderlangs en haal de veter door het derde paar veterogen (vanaf de neus) – zodat ie wederom buiten de sneaker eindigt. Ook aan beide kanten.

Stap 4: Zak dan met de veter terug naar het tweede paar veterogen en haal daar de veter door de lussen die je zelf hebt gecreëerd, onderlangs. Wederom aan beide kanten.

Stap 5: Herhaal vervolgens de stappen 3 en 4, naar boven werkend, om het spinnenweb af te maken.


- De knoop

Het onderstaande filmpje laat zien hoe je de ‘Knotted’ strikt. Het ziet er niet alleen simpel uit, maar het is nóg simpeler om uit te voeren.

Stap 1: Begin helemaal onderaan en steek de veter door de veterogen zo, dat de veter buiten van de sneaker eindigt. Let op dat de veter een gelijke lengte heeft aan beide kanten.

Stap 2: Kruis de veter en maak dan een strik, net zoals in het begin wanneer je normaal gesproken je veters strikt.

Stap 3: Steek dan aan beide kanten de veter onderlangs door de volgende veterogen. Je eindigt steeds buiten de sneaker.

Stap 4: Herhaal de stappen 2 en 3, totdat je boven bent. Klaar!


- De Doubleback

Nog een leuke manier om je veters te strikken. Deze manier is iets ingewikkelder dan de ‘Knotted’, maar als je onderstaande stappen volgt en het filmpje bekijkt heb je dit binnen een mum van tijd voor elkaar.

Stap 1: Begin dit keer bovenaan. Steek de veter bovenlangs in het tweede veteroog, zodat de veter aan de binnenkant van de schoen terechtkomt. Doe dit aan beide kanten van de schoen en zorg ervoor dat de veter een gelijke lengte heeft aan beide kanten.

Stap 2: Kruis de veter. Pak dan één kant van de veter en steek deze in het veteroog twee daaronder, dus sla één veteroog over. Doe dit ook met de andere kant van de veter.

Stap 3: Herhaal voorgaande stap. Wanneer je onderaan de schoen bent, en dus geen veteroog meer kan overslaan, steek dan één kant van de veter aan de overkant in het tweede veteroog vanaf de neus.

Stap 4: Steek de andere kant van de veter door het eerste veteroog aan dezelfde kant van stap 3, bovenlangs. Haal dan de veter door het tweede veteroog aan de andere kant van de schoen, onderlangs.

Stap 5: Als het goed is, heb je nu de veter aan beide kanten aan de buitenkant van de schoen, op gelijke lengte. Dan kruis je de kant van de veter van stap 4 bovenlangs door het derde veteroog aan de andere kant van de schoen. Doe hetzelfde bij de andere kant van de veter.

Stap 6: Haal dan beide kanten van de veter onderlangs door het bestaande strikwerk en steek deze door de overige veterogen. Hé hé, dat was een lastige. Maar het resultaat is het zeker waard!


- De Twistie

De ‘Twistie’ heeft wat weg van de ‘Knotted’ maar heeft een speelser effect. Bekijk onderstaand filmpje en volg de stappen.

Stap 1: Stap 1 is hetzelfde als bij de ‘Knotted’. Begin onderaan en steek de veter door de veterogen zodat de veter aan de buitenkant van de sneaker eindigt. De veter moet een gelijke lengte hebben aan beide kanten.

Stap 2: Kruis de veter. Bij de ‘Knotted’ zou je nu een strik maken, maar nu haal je beide kanten van de veter achter elkaar langs zodat je een gedraaid effect krijgt in de veter. Doe dit in totaal twee keer.

Stap 3: Steek dan de veter in het volgende veteroog aan beide kanten, onderlangs.

Stap 4: Herhaal stap 2. Steek dan de veter onderlangs in het volgende veteroog aan de overkant, aan beide kanten.

Stap 5: Klaar! Nog even voor de duidelijkheid: de eerste keer, zoals in stap 3, steek je de veter in het volgende veteroog aan dezelfde kant waar de veter eindigt. De keren erna, in stap 4, steek je de veter in het volgende veteroog aan de overkant. Dus niet waar de veter eindigt wanneer je de veter achterelkaar langs hebt gehaald.

;

- Het raster

De vertaling van het woord lattice is rasterwerk. Dat is ook hoe deze manier eruit ziet. Volg de stappen en bekijk het filmpje om de ‘Lattice’ te strikken.

Stap 1: Zoals de meeste manieren begin je bij deze manier ook onderaan, en steek je de veter onderlangs door de veterogen waarbij je een gelijke lengte overhoudt aan beide kanten.

Stap 2: Dan pak je één kant van de veter en kruis je die naar de overkant bovenlangs door in het vierde veteroog. Dus je slaat twee veterogen over. Diezelfde veter haal je door het veteroog daar weer boven, onderlangs.

Stap 3: Herhaal stap 2 voor de andere kant van de veter. Dan pak je deze veter, haal je die onderlangs door het bestaande veterwerk, en steek je die bovenlangs door het tweede veteroog aan de andere kant. Steek diezelfde veter dan onderlangs door het veteroog daarboven, dus het derde veteroog.

Stap 4: Doe dit ook zo voor de andere kant van de veter. Echter haal je nu de veter alleen onderlangs door de eerste veter van het bestaande veterwerk, bij de tweede veter van het veterwerk ga je bovenlangs. Je steekt wel de veter hierna, op dezelfde wijze als in stap 3, onderlangs door het veteroog daarboven.

Stap 5: Dezelfde kant van de veter van stap 4 haal je dan onderlangs door de eerste veter van het veterwerk, bovenlangs de tweede veter van het veterwerk, en steek je onderlangs door het bovenste veteroog aan de overkant. Doe hetzelfde voor de andere kant van de veter. Zo creëer je een prachtig rasterwerk op je schoen!


- De Ladder

Last but not least, de ‘Ladder’. Zoals de naam als zegt, lijkt deze manier op een ladder. Check onderstaand filmpje en stappen voor de uitleg.

Stap 1: Doe hetzelfde als de eerste stap van de ‘Lattice’, de ‘Twistie’ en de ‘Knotted’.

Stap 2: Steek dan aan beide kanten de veter in het veteroog daarboven, bovenlangs, zodat de veter aan de binnenkant van de sneaker terechtkomt.

Stap 3: Pak dan één kant van de veter en haal deze door de lus die je gecreëerd hebt aan de overkant (bovenlangs). Doe dit ook met de andere kant van de veter.

Stap 4: Herhaal dan de stappen 2 en 3 totdat je boven bent. Simpel!


Natuurlijk zullen niet al deze leuke manieren bij alle sneakers passen, maar ik denk dat je genoeg sneakers hebt om deze manieren op uit te proberen. Wees lekker creatief.

Wil je een geheel eigenzinnige look creëren, waarvan je zeker weet dat niemand anders deze heeft? Koop dan een paar opvallend gekleurde, nieuwe veters. Pas één van deze manieren toe, en je start een nieuwe trend!


Ook interessant

Welke schoenen draag je onder wijde broeken als een pantalon, chino of culotte?
Sooco Footbar in de top 50 beste schoenenzaken van Nederland!
6 x swimwear+ slipper trends 2017
Trend report: back to the 70's met suède, franjes en bonte dessins
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Recente berichten

How to: Zo creëer je de perfecte garderobe in 8 stappen
Van modeblunder naar trend: SOCKS AND SLIDES
20 highlights Milaan/Parijs/Londen Fashionweek HW 17/18
Vaderdag: 10 last minute cadeautips
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst in te loggen.
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.