Het stylen van haar en make-up tijdens een echte fashionshoot met professionele modellen is de droom van veel studenten van de kappersopleiding in Almelo. Afgelopen maandag 30 mei kregen zes studenten van het ROC van Twente deze kans. Zij mochten het haar van de modellen stylen tijdens de shoot van onze nieuwste schoenencollectie. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? Wij nemen je in 8 snapshots mee!


Een samenwerking tussen Sooco, ROC van Twente en Goldwell

Afgelopen maandag mochten zes studenten als eindpresentatie van hun excellentietraject het haar stylen van professionele modellen tijdens de shoot van de nieuwe schoenencollectie van Sooco. De fotoshoot werd uitgevoerd door de bekende fashionfotograaf Otto van den Toorn, onder andere bekend van het tv-programma 'Model in 1 dag'. De fotoshoot is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Sooco, ROC van Twente en Goldwell voor 'De kunst van'. Dit is een excellentieprogramma wat speciaal voor studenten van de Kappersopleiding BOL niveau 3 is ontwikkeld. De studenten die deelnemen aan het programma presteren excellent en volgen gedurende het schooljaar workshops van toptrainers uit het kappersvak. 


In 8 snapshots behind the scenes

De avond was een grote uitdaging voor de studenten maar ook een groot succes! We nemen je hieronder in 8 snapshots mee in dit fotoshoot avontuur van afgelopen maandag.


1. Collectie, thema en een moodboard

Alle deelnemende studenten hadden van tevoren een bepaald kleurthema toebedeeld gekregen, passend bij de Sooco collectie. Hierbij was de opdracht om een moodboard te maken waarop allerlei elementen zoals sfeer, vormen en ander ideeën samenkwamen voor, in ogen van de student, de perfecte shoot.


2. Shooten tussen de schoenen

Het was een unieke belevenis, zowel voor de studenten als voor Sooco. De bijzondere shoot vond namelijk plaats in onze Footbar Store in Enschede, en dat tussen de schoenen! De winkel moest natuurlijk wel een klein beetje verbouwd worden, maar voor zo'n gaaf evenement als dit zetten de schoenen graag wat opzij. Fotograaf Otto van den Toorn had cameramaterialen meegenomen zoals een scherm en lampen, en het marketingteam van Sooco fashion-elementen zoals krukjes. Dit alles zodat de setting compleet kon worden gemaakt. 


3. Hair

Hair

De kapperstalenten werden de avond van de shoot begeleid door bekende grote namen uit het kappersvak waaronder Maikel Assink, Wouter Nekkers, Mitciko Hietland en Kim Kötter. De deelnemers en modellen waren al op tijd aanwezig bij de ROC-locatie in Almelo om met hun moodboard aan de slag te gaan. Bij onze Footbar Store aangekomen hadden de studenten elk 30 minuten de tijd om het model in verschillende poses en met verschillende coupes te laten fotograferen. De kapsels werden in de tussentijd gerestyled waarbij ze natuurlijk geassisteerd werden. Bijvoorbeeld door Maikel Assink, op deze foto te zien. 


4. Beauty

Bij een shoot draait het natuurlijk niet alleen om het haar van het model maar om het totaalplaatje. Daarom was beauty en make-up ook een beoordelingsonderdeel van de studenten. Hierbij werden de studenten ondersteund door Wouter Nekkers (te zien op deze foto) en Mitciko Hietland. De prachtige modellen zoals Cherity Bhagoe (op deze foto te zien) werden geregeld door model en presentatrice Kim Kötter.


5. Camera

Noem een fashionfotograaf uit Nederland en je denkt gelijk aan Otto van den Toorn. Heel bijzonder dat hij met deze speciale shoot wilde meewerken! Mede door hem werd de shoot een prachtervaring voor de kapperstudenten. De fashionfoto's van Otto met in de hoofdrol onze nieuwste schoenencollectie zullen binnenkort bij ons te zien zijn!


6. Lights, camera, action!


Een half uur per model ging ontzettend snel voorbij en het was dan ook even stressen voor de studenten. Hierboven zijn 3 van de modellen in action te zien. Arlette van ons marketingteam, zorgde ervoor dat het totaalplaatje van de kleding, schoenen en fashion-elementen klopten. De prachtige kleding is beschikking gesteld door Bella Vita uit Wierden.


7. Het moeilijke beslissingsmoment van de jury


En dan is het moment daar dat de shoot achter de rug is, alle studenten ontzettend hun best hebben gedaan en er een winnaar gekozen moet worden. Zenuwslopend, zowel voor de deelnemers als juryleden! De uiteindelijke beslissing werd door de begeleiders uit het kappersvak, begeleiders van het ROC en van Sooco samengenomen. Benieuwd wie de verdiende winnares was? Lees dan snel verder, want dat lees je hieronder.8. De winnares

Na de fotoshoot ging de jury in beraad en werd het ultieme kapperstalent gekozen op basis van groei, inzet, kwaliteit en initiatief. De beste stylist op het gebied van hair en beauty werd Marjan Donker (20) uit Den Ham. Haar foto's zullen binnenkort te zien zijn in onze reclamecampagnes en uitingen, hoe gaaf is dat! Als bedankje voor haar harde werken heeft ze van Sooco €200,- shoptegoed gekregen. Alle andere kappersstudenten verdienden natuurlijk ook een bedankje voor hun inzet en kregen van ons een waardecheque van €50 euro.


Tot slot..

Het was een geweldige avond en ervaring! We willen dan ook iedereen bedanken die aan deze bijzondere fotoshoot heeft meegewerkt en bijgedragen! Houd onze kanalen in de gaten want binnenkort zullen we de campagnefoto's, het resultaat van de shoot, lanceren. Hieronder kun je het filmpje maken wat door Twinsense is gemaakt.


Ook interessant

Trend report: een zomer vol patronen en prints
Help een bruiloft! Welke schoenen trek ik aan?
De Superstar Bounce: die wil je hebben, hebben, hebben!
Reebok Sea-Worn Pack: nieuwe sneaker candy
Welke schoenen draag je onder wijde broeken als een pantalon, chino of culotte?

Recente berichten

How to: Zo creëer je de perfecte garderobe in 8 stappen
Van modeblunder naar trend: SOCKS AND SLIDES
20 highlights Milaan/Parijs/Londen Fashionweek HW 17/18
Vaderdag: 10 last minute cadeautips
Sooco's choice: de favoriete schoenen van het Sooco team

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst in te loggen.
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.